Get Shaped | Gezonde Curry/Kerrie
Dit is een recept voor een gezonde curry boordevol groentes.
recept, curry, kerrie, gezond, kip, kokos
889
post-template-default,single,single-post,postid-889,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Recept van de maand: Februari ’17

Recept van de maand: Februari ’17

Er gaat niets boven een overheerlijke curry, maar het liefst wel een gezonde en pure variant. In de maand februari heb ik gekozen voor maar liefst 2 recepten: de kipkerrie en de kokoscurry! Beide smaken overheerlijk en zitten boordevol groentes. Het voordeel van deze receptjes is dat je geen pakjes en zakjes nodig hebt maar de saus gewoon zelf samenstelt, zo weet je dus ook precies wat je op je bord krijgt 😉

 

Kipkerrie

Ingrediënten (per persoon):

  • 150 gram kipfilet
  • 200 gram courgette
  • 200 gram tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • Kerriekruiden
  • Olijfolie, zout & peper

Bereiding:

  1. Bak een teentje knoflook bruin in olijfolie.
  2. Snijd de kip, courgette en tomaten in blokjes.
  3. Voeg 1 fijngesneden ui toe en bak deze nog een minuut mee.
  4. Voeg vervolgens de kipfilet in blokjes toe.
  5. Als dit gaar is voeg je 1 volle eetlepel kerriekruiden toe.
  6. Bak daarna de courgette en tomaat nog even mee en breng het gerecht op smaak met zout en peper.

 

Kokoscurry

Ingrediënten (per persoon):

  • 150 gram kipfilet
  • 200 ml ongezoete kokosmelk
  • 1 halve courgette
  • 100 gram doperwtjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • Kerriekruiden
  • Kokosolie, zout & peper

Bereiding:

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze goudbruin in een beetje kokosolie.
  2. Voeg 1 gesnipperde ui, 1 teentje knoflook en 1 eetlepel kerriepoeder toe.
  3. Voeg daarna 200ml kokosmelk toe en laat het pruttelen.
  4. Snijd de courgette in blokjes en voeg deze toe samen met de doperwtjes.
  5. Laat dit nog 5 minuten pruttelen en breng het op smaak met zout en peper.

 

Schep nu jouw heerlijke curry op een bordje samen met de bloemkoolnasi/quinoa en maak af met verse koriander en lente ui. Enjoy!

Geen reactie's

Geef een reactie